Vã prezintãm cu mare interes CONCEPTUL CELOR 5 PAŞI care-și aduce valoroasa contribuție în procesul de restabilire şi menținere a sãnãtãții pe tot parcursul vieţii, reprezentând unul dintre principiile de bazã ale longevitãţii şi tinereţii, punãndu-şi aprenta beneficiilor asupra corpului uman care este altarul nostru.
Niciodatã nu poţi ştii cu siguranţã ce se întamplã cu adevãrat în corpul uman, una aratã şi alta simte, la suprafaţã poate fi linisşe, însa nimeni nu poate ştii ce furtuni se zbat în adâncul corpului, iar în acest caz echilibrul sãnãtãţii este pionul principal al vieţii.
Sãnãtatea este bunul nostru cel mai important, unul dintre cele mai valoroase daruri oferite de naturã omului încã din primele clipe de viaţã și, de aceea, trebuie ca toți sã ne strãduim sã o menținem și sã o cultivãm. Din pãcate, mulţi dintre noi nu preţuiesc acest lucru iar scopul nostru ar trebui sã fie grija pentru menținerea stãrii de sãnãtate pe parcursul întregii vieți. Neintentionat, ne degradãm singuri starea de sãnãtate într-un mod accelerat, iar în clipa în care avem repercusinui asupra consecinţelor acţiunilor noastre suntem constrânşi sã luãm mãsuri rapide şi saãfacem eforturi netrãite şi costisitoare pentru a recâştiga ceea ce am pierdut cu uşurinţă prin lipsa de neglijenţã. Factorii vãtãmãtori cu acţiune negativã care determinã sporirea problemelor de sãnãtate sunt astãzi înfãţişaţi de condiţiile de trai: poluarea intensã a mediului ambiantal, catastrofele tehnogene, radiaţiile, alimentaţia nesãnãtoasã şi stresul. Este importantã cunoaşterea factorilor cu acţiune negativã la care este expusã o persoanã, identificarea persoanelor cu risc ridicat pentru anumite boli şi prevenirea sau reducerea acestor riscuri printr-un mod de viaţã sãnãtos.
Atenția fațã de sine, dar și pentru starea de sãnãtate cresc, însã aceasta din urmã, aflaţi în faţa unor probleme de sãnãtate nu trebuie lãsatã doar în seama medicilor şi sã ne punem toatã speranţa în ultimele realizãri ale medicinei, întru cât fãrã dar şi poate nici o realizare a medicinei n-o sã ne recupereze sãnãtatea sutã la sutã pânã nu vom realiza cã trebuie sã avem grijã de ea și s-o menţinem în mod raţional.
Evidenţiam faptul cã continuarea existenţei sub acelaşi aspect şi îmbunãtãţirea constantã pe o perioadã de timp determinatã a sãnãtãţii noastre este imposibilã fãrã un mod de viaţã sãnãtos. Deprinderea cultului sãnãtãţii poate fi un proces plãcut şi creativ în acelaşi timp. Însãnãtoşindu-ne organismul, devenim persoane dezvoltate armonios, învãţând sã convieţuim în pace cu noi înşine şi cu lumea înconjurãtoare.
Specialiştii în domeniul alimentaţiei sãnãtoase şi modului sãnãtos de viaţã sunt de acord în urmãtoarea privinţã: existã câţiva factori care joacã un rol determinant în menţinerea sãnãtăţii. Şi aceşti factori pot fi respectaţi cu uşurinţã.
Broșura "5 Pași: Performanță pentru sănătate"
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip Flipbook Help documentation.
Pasul 1. HIDRATAREA
Funcționarea tuturor celulelor și organelor depinde de apă, ale carei roluri in organism sunt multiple, iar în decursul întregii vieţi, apa este imperios necesară pentru creșterea și dezvoltarea fiecărei celule a organismului
Pasul 2. DEPARAZITAREA
Ce trebuie să știm este ca corpul nostru este în permanent contact cu organisme „străine”: bacterii, viruși, paraziţi: unele sunt benefice organismului uman, participând, de exemplu, la digestia alimentelor sau la producerea unor vitamine; altele sunt aparent inofensive – stau „alături” de noi până când imunitatea persoanei scade și atunci devin periculoase; iar altele sunt permanent în conflict cu omul, generând diverse boli, cum sunt paraziții.
Pasul 3. DETOXIFIEREA
Detoxifierea este procesul de neutralizare, transformare și eliminarea toxinelor din organism. Toxina poate fi orice substanta care are efect negativ asupra organismului. Multe dintre aceste toxine provin din alimentatie, administrarea de medicamente si din atmosfera.
Pasul 4. NUTRIȚIA
Unul dintre trendurile cele mai puternice ale momentului în ce privește gastronomia este orientarea spre o alimentație sănătoasă, aceasta pentru ca mâncarea ne ține în viață, dar ideal este să o transformăm și într-un aliat al sănătății noastre.
Pasul 5. PROTECȚIA IMUNITĂȚII
Imunitatea este cea mai de preț funcție a sistemului imunitar în menținerea sănătății întregului organism, iar de-a lungul timpului s-a observat că imunitatea joacă un rol extrem de important inclusiv în încetinirea procesului de îmbătrânire.
