Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a lupta împotriva bacteriilor și virusurilor astfel încât să se mențină sănătos și de a face diferența între celulele proprii (self) și cele străine (non-self), iar acest lucru se realizează prin intermediul sistemului imunitar, sistem complex alcătuit din mai multe elemente, care prin buna funcționare asigură o imunitate crescută organismului.
Imunitatea este cea mai de preț funcție a sistemului imunitar în menținerea sănătății întregului organism, iar de-a lungul timpului s-a observat că imunitatea joacă un rol extrem de important inclusiv în încetinirea procesului de îmbătrânire.
Chiar mai mult de atat inca de la naștere organismul își dezvoltă imunitatea, care are scopul de protecție împotriva virușilor, microbilor și bacteriilor daunătoare. Treptat mecanismul congenital de apărare se cumulează cu cel obținut în timpul vieții. Acest lucru este în teorie, însă de multe ori se întamplă total diferit. Din cauza alimentației incorecte, intoxicațiilor, fumatului, afecțiunilor cronice și a stresului, imunitatea slăbește și nu face față factorilor exteriori daunatori. De aici pornesc îmbolnăvirile repetate și slăbiciunile.
Mediul toxic în care trăim și stilul de viață actual pot afecta imunitatea organismului, de aceea este bine să știm că există o serie de tehnici și alimente pentru imunitate care pot crește remarcabil capacitatea proprie de apărare a organismului.
Funcțiile de bază ale sistemului imunitar sunt următoarele:
• Neutralizarea bacteriilor, virusurilor, paraziților și fungilor care pătrund în organism și îndepărtarea acestora.
• Identificarea și neutralizarea substanțelor dăunătoare din mediul înconjurător.
• Luptă împotriva propriilor celule ale organismului, care și-au schimbat structura din cauza unei afecțiuni (ex: celulele canceroase).
Sistemul imunitar poate fi influențat de stilul de viață pe care îl avem. Alegerile alimentare, sportul, suplimentele, remediile naturale reprezintă câteva metode prin care imunitatea poate fi stimulată.
,, Cea mai mare glorie nu o dobândești atunci când nu esti doborât, ci atunci cand te ridici după ce ai căzut”- Confucius
Când imunitatea organismului este slabită, unele infecții sunt generate în lanț, iar când organismul nu face față anumitor afecțiuni, acestea trec în forma cronică. Se știe că unul dintre cele mai importante motive ale deficitului imunitar este metabolismul „leneș”, care împiedică asimilarea substanțelor nutritive necesare și eliminarea toxinelor. Astfel, activarea schimbului de substanțe în organism este una din condițiile principale pentru protejarea sistemului imunitar. Capacitatea de refacere ale celulelor imunitare, a resurselor energetice ale organismului și utilizarea ”Immunity Pack” poate reprezenta o alternativă foarte bună pentru aceste procese.