Detoxifierea este procesul de neutralizare, transformare și eliminarea toxinelor din organism. Toxina poate fi orice substanta care are efect negativ asupra organismului. Multe dintre aceste toxine provin din alimentatie, administrarea de medicamente si din atmosfera.

  Modul  în care te raportezi la corpul tău este un factor important care îți influențează starea de sănătate. Atenția pe o acorzi alimentației, odihna de calitate, alegerea unui stil de viață activ sunt doar câteva lucruri pe care le poți face, pentru a-i arăta corpului tău că îți pasă de nevoile sale și pentru a avea o relație echilibrată cu el.

  Conform datelor OMS, practic 80% din toate afecţiunile existente pot fi o consecinţă a încărcării organismului nostru prin consumul de alimente de proastă calitate, a apei clorinate de la robinet, prin intoxicaţia cu gaze de eşapament sau sedentarism iar reziduurile neeliminate şi toxinele influențează negativ procesele de schimb celular, modifică balanța reacţiilor oxido-reducătoare, încetinesc producţia de energie metabolică, necesară pentru o bună activitate fizică şi intelectuală, favorizează înmulţirea rapidă a bacteriilor patogene, scad activitatea sistemului nervos, endocrin, imunitar, asimilarea de vitamine și microelemente, reprezentând momentul declanşator pentru apariţia unor afecţiuni severe. S-a stabilit că intestinul unui adult poate conţine până la 20 kg de reziduuri, iar al unui copil, până la 10 kg.

  Din pricina activităților cotidiene, care implică stres, oboseală, alimentație dezechilibrată, capacitatea de detoxifiere a organismului nu mai este suficientă, ceea ce duce la acumularea toxinelor în propriul corp, iar in acest sens, o cură de detoxifiere este necesară și binevenită.        Beneficiile detoxifierii se vor resimți atât în interior, cât și la exterior. Detoxifierea colonului va îmbunătăți procesul de digestie, iar curățarea corpului de toxine va avea efect și la exterior, în special asupra pielii.

Îndepartarea toxinelor din corp va ajută pielea să fie mai curată și mai luminoasă. Pentru a avea o piele frumoasă nu e suficient să folosești cele mai bune produse de frumusețe, trebuie să lucrezi și de la interior.

  Beneficiile detoxifierii vor ajuta corpul prin scăderea riscului de anumite boli și prin întărirea sistemului imunitar.

Adevărul este că trăim într-o mare de toxine, care ne distruge corpul și mintea”, afirmă Mark Hyman, doctor și autorul cărții What the Heck Should I Eat? 

  Ţinând cont de aceste informaţii, în vederea îmbunătăţirii sănătăţii, se recomandă să se urmeze de două ori pe an programele de dehelmentizare şi purificare ale organismului.  Colovada 2 Plussau Program Colo-Vada Light pot reprezenta o alternativă foarte bună pentru organism.