În urma unui studiu realizat de cercetătorii americani acesta arata că un concediu poate îmbunătăți starea de sănătate atât fizica, cât și psihică, de asemenea, vacanța imbunătățește calitatea somnului și starea de spirit. Mai mult, autorii studiului sunt de părerea că o călătorie reușită poate stimula creativitatea.

  De știut este faptul căltoriile nu sunt doar activități plăcute și distractive, el pot veni în întampinarea a numeroase nevoi pe care le avem: nevoia de explorare, nevoia de relaxare, nevoia de noutate, nevoia de a fi împreună cu cei dragi

  Oamenii de știință  spun ca vacanțele regulate au beneficii extraordinare asupra sănătații mintale și fizice a indivizilor. Cea mai puternică dovada vine din partea unei recenzii sistematice din 2009 care a studiat beneficiile vacanțelor asupra sănătații mintale. Studiul a descoperit ca vacanțele au efecte pozitive asupra sănătății și a bunăstării psihologice, efecte care pot dura câteva săptămâni bune de la întoarcerea din vacanța.

  Expunerea la razele soarelui este un stimul extern al imunității, adică mecanismul prin care organismul se apără de virusuri și bacterii, fiind mai puțin vulnerabili în fața infecțiilor organismului și crește rezistența și în fața alergiilor, pentru ca organismul va produce mai mulți anticorpi. Persoanele cu imunitate puternică nu numai că se îmbolnavesc mai rar, dar fac mult mai bine față stresului și sunt mai puțin predispuse la insomnii.

  În urma unor  serii de studii facute de oamenii specialitate pentru a afla care este durata ideală a unui concediu aceștia au consemnat  ca  lipsa unei vacanțe are un efect negativ atât asupra randamentului tâu, cât și asupra sănătății. Un studiu publicat in Jurnalul de Medicina Psihosomatica de peste Ocean, facut pe o perioadă de 9 ani, a scos la iveala faptul ca persoanele care nu își iau nicio vacanță pe an au risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, iar un alt  studiu publicat recent de American Psychological Association a concluzionat că vacanța ori concediul functionează perfect pentru a reduce stresul de zi cu zi, pentru că te îndepartează de activitățile și de mediul pe care îl asociezi în mod constant cu stresul și cu anxietatea. Planificarea unei vacanțe și așteptarea acesteia ne face mai fericiți, potrivit specialiștilor în domeniu.

  În prezent există unele companii care efectuează studii interne cu privire la productivitatea angajaților. O firmă de peste hotare a descoperit în urma unui studiu intern, realizat pe angajații săi, că pentru fiecare 10 ore în plus de vacanța pe care și le-au luat angajații, ratingul de performanță de la sfârșitul anului al acestor oameni s-a îmbunătățit cu 8%. Mai mult, angajatii care iși luau frecvent zile de vacanță aveau o probabilitate mai mică de a părăsi firma, de unde rezultă că o călătorie reuşită poate stimula creativitatea şi îi poate ajuta pe oameni să evite suprasolicitarea, astfel, o persoană care se întoarce relaxată la locul de muncă este şi mai productive, iar  angajaţii care muncesc mai eficient sunt mai putin stresaţi

  Vacanțele  sunt una dintre cele mai bune metode de a ne expune la noutate, toți stimulii noi la care ne expunem (locuri, culturi, obiceiuri, persoane noi) ne stimulează mintea, ne îmbogațesc imaginea și perspectiva asupra lumii și ne învață să devenim mai flexibili. De asemenea, faptul ca trebuie să luăm anumite decizii sau să gestionam experiențe neprevazute ne ajută să ne dezvoltăm încrederea în noi înșine.

  În funcție de călătoria pe care o facem, de durata, destinația și experiențele realizate, vacanțele ne pot aduce o serie de beneficii la nivelul sănătății psihice.

  Simți nevoia de o escapadă? Noi te putem ajuta să evadezi oriunde în lume, având la pachet:  oportunitățile  noastre de sănătate  și  serviciile de consultanță pentru o vacanță memorabiliă prin agenția de turism  Happy Tour Bistrita pe care o deținem.

  Cum altfel mai putem anticipa sau prelungi starea de bine pe care ne-o dau vacanțele?

  Acordând mare atenție sănătății și punerea în practică în timpul liber a  CONCEPTULUI CELOR 5 PAŞI care-și aduce valoroasa contribuție în procesul de restabilire şi menținere a sănătății, reprezentând unul dintre principiile de bază ale longevității.

  Coral Happy Detox- Prin vacanța ai timpul liber să devii puternic sănătos și să îți îmbunătățesti productivitatea!

 

Lasă un răspuns